Aromatherapie

Aromatherapie

Aromatherapie is een alternatieve geneeswijze die gebruikmaakt van natuurlijke oliën, bekend als etherische oliën, om het welzijn van een persoon te bevorderen, zowel fysiek als psychologisch. Deze etherische oliën worden gewonnen uit verschillende delen van planten, zoals bloemen, bladeren, stengels, schors, en worden gebruikt voor hun aromatische eigenschappen.

Deze oliën kunnen op verschillende manieren worden ingezet:

Het inademen van de geur van etherische oliën, vaak via een diffuser, kan helpen bij het beïnvloeden van stemmingen en emoties. Dit kan kalmerend zijn, stress verminderen of energie geven, afhankelijk van de gebruikte olie.

Sommige etherische oliën kunnen verdund worden en op de huid worden aangebracht in massages of toegevoegd worden aan lotions, crèmes of badwater. Dit kan helpen bij het verminderen van spierspanning, het verbeteren van de huidconditie of het bieden van ontspanning.

In sommige gevallen worden etherische oliën in kleine hoeveelheden oraal ingenomen, hoewel dit vaak onder begeleiding van een professional gebeurt vanwege mogelijke risico’s en de sterk geconcentreerde aard van deze oliën.

Aromatherapie wordt vaak gebruikt als aanvullende behandeling om verschillende klachten te verlichten, zoals:

  • stress,
  • angst,
  • slaapproblemen,
  • hoofdpijn,
  • spijsverteringsproblemen
  • en meer.

 

Het wordt ook gebruikt voor ontspanning en ter bevordering van een gevoelaromatherapie van welzijn. Hoewel veel mensen baat hebben bij aromatherapie, is het belangrijk om voorzichtig te zijn en de instructies voor gebruik van etherische oliën nauwkeurig te volgen vanwege hun krachtige concentratie en mogelijke interactie met bepaalde medicijnen.

Plan hier uw afspraak