Bachbloesemtherapie

Bachbloesemtherapie

Bachbloesemtherapie is een vorm van alternatieve geneeskunde die ontwikkeld zijn door Dr. Edward Bach in de jaren 1930. Ze zijn gebaseerd op het concept dat fysieke gezondheid wordt beïnvloed door emoties en gemoedstoestanden. Bach geloofde dat negatieve emoties en psychische toestanden een rol speelden bij het ontstaan van ziekten.

De Bachbloesemremedies bestaan uit verschillende bloemen- en plantenextracten die bedoeld zijn om specifieke emotionele toestanden of gemoedstoestanden in evenwicht te brengen.

Bijvoorbeeld, “Rescue Remedy” is een bekende Bachbloesemremedie die wordt gebruikt om stress, angst en paniek te verlichten.

Er zijn 38 verschillende remedies, elk gericht op een specifieke emotie of gemoedstoestand.

Een paar voorbeelden zijn:

  • Mimulus: Voor mensen die angstig zijn voor bekende dingen, zoals ziekte, donker, eenzaamheid, etc.
  • Cherry Plum: Voor mensen die bang zijn de controle te verliezen en lastbachbloesem therapie hebben van paniekaanvallen.
  • Aspen: Voor onbekende, onverklaarbare angsten.
    Rock Rose: Voor acute angsten en paniekaanvallen.

Deze remedies worden meestal in vloeibare vorm ingenomen, meestal verdund in water en druppelsgewijs ingenomen gedurende de dag. Bachbloesemremedies worden vaak gebruikt als aanvulling op andere therapieën en behandelingen voor emotioneel welzijn.

Veel mensen ervaren een gevoel van verlichting bij het gebruik van deze remedies. Als je geïnteresseerd bent, is het altijd een goed idee om een Terry te raadplegen om de juiste bloesemremedies te vinden die passen bij jouw specifieke emotionele behoeften.

Plan hier uw afspraak