Guasha therapie

Guasha therapie is een traditionele Chinese geneeskundige techniek die gebruikt wordt om blokkades in het lichaam op te heffen en de energiestroom te verbeteren. Het wordt vaak toegepast door het schrapen van de huid met een speciaal gevormde guasha-schraper, meestal gemaakt van jade, hoorn of metaal, over ingeoliede huid.

Tijdens een guasha-sessie wordt er druk uitgeoefend op de huid en worden lange, herhaalde strijkbewegingen gemaakt op bepaalde delen van het lichaam, meestal op de rug, nek, armen of benen. Dit proces veroorzaakt roodheid, bekend als ‘sha’, die ontstaat door een verhoogde bloedstroom naar het oppervlak van de huid. Voorstanders van guasha geloven dat dezeguasha therapie kerkrade heerlen techniek helpt bij het verwijderen van giftige stoffen en blokkades in het lichaam, het bevorderen van de doorstroming van energie en het verminderen van ontstekingen.

Mensen die guasha therapie ondergaan, beweren vaak dat het kan helpen bij verschillende gezondheidsproblemen, waaronder pijnverlichting, spierpijn, hoofdpijn, verkoudheid, en zelfs chronische aandoeningen zoals fibromyalgie.

Hoewel sommige mensen positieve resultaten en verlichting ervaren na guasha sessies, is er weinig wetenschappelijk bewijs om de effectiviteit ervan te ondersteunen volgens moderne medische normen. Het wordt voornamelijk beschouwd als een alternatieve therapie en het is belangrijk om te overleggen met een gekwalificeerde professional voordat je deze techniek probeert, vooral als je gezondheidsproblemen hebt of andere medische behandelingen ondergaat.