Oorkaarstherapie

Oorkaarstherapie

Oorkaarsen, ook wel bekend als oorkegels, zijn kegelvormige cilinders gemaakt van katoen of linnen, gedrenkt in bijenwas of paraffine. Deze worden in het oor geplaatst en aangestoken aan het vrije uiteinde. Ze worden vaak gebruikt als een alternatieve therapie voor verschillende doeleinden, hoewel hun effectiviteit en veiligheid onderwerp van discussie zijn in de medische gemeenschap.

Mensen die oorkaarsen gebruiken, geloven dat de warmte en de lichte zuigkracht die wordt gecreëerd door de brandende kaars een aantal voordelen bieden, zoals:

Opruimen van oorsmeer: Voorstanders van oorkaarsen beweren dat de warmte en het vacuüm dat ontstaat door de kaars een zachte zuigende werking hebben, waardoor oorsmeer en afvalstoffen uit het oor worden verwijderd.

Ontspanning en stressvermindering: Sommige mensen ervaren een gevoel van ontspanning en verlichting van stress na het gebruik van oorkaarsen, vergelijkbaar met een ontspannende massage.

Verbetering van oorproblemen: Er wordt beweerd dat oorkaarsen kunnen helpen bij oorpijn, oorsuizen, sinusproblemen en zelfs hoofdpijn.