Praktijk voor natuurgeneeskunde Kerkrade

Praktijk voor natuurgeneeskunde Kerkrade

Neem contact op voor natuurgeneeskunde en acupunctuur in Kerkrade

Wilt u meer informatie over de therapieën en methoden van de Praktijk voor Natuurgeneeskunde Terry in Kerkrade? Of wilt u meteen een afspraak maken? Stuur een e-mail, bel 045 – 546 45 41 

Natuurlijke therapieën zoals voedingsadvies en manuele behandelingen in Kerkrade

Hippocrates, grondlegger van de geneeskunde, zei het al: “genees de zieke, niet de ziekte”. In mijn praktijk voor natuurgeneeskunde en acupunctuur in Kerkrade staat daarom het activeren van het zelfgenezend vermogen van al mijn cliënten centraal.

Voedingsadvies en voeding als medicijn

Veel gezondheidsproblemen zoals overgewicht, artrose, reuma, suikerziekte, ontstekingen en huidklachten ontstaan door verkeerde voeding. Ons lichaam functioneert het best op natuurlijke, onbewerkte voedingsmiddelen. Bewerkt voedsel, met veel suiker, zout, vet en E-nummers speelt een grote rol bij het vervuilen en ziek maken van de darmen. Als uw darmen gezond zijn, straalt uw huid en voelt u zich fit. In mijn praktijk geef ik u voedingsadvies en laat ik u zien hoe voeding eenvoudig als medicijn kan dienen.

Met fytotherapie, kruiden in de vorm van thee, tinctuur of etherische oliën, kunt u uw genezingsproces ondersteunen. Het inzetten van geuren kan bijdragen aan een betere opname van uw voedsel. Deze aromatherapie doet veel voor het evenwicht van lichaam en geest.

Manuele behandelingen

Naast massages die de doorbloeding verbeteren, afvalstoffen vrijmaken en pijnklachten verminderen, biedt mijn praktijk u diverse andere manuele behandelingen:

Dermasegmentale reflexologie is een intense lichaamsbehandeling waarmee ik blokkades opspoor en behandel. Via de huid is het mogelijk de werking van de organen te verbeteren.

Podosegmentale reflexologie is een behandeling van de voeten met de vingers of houten stokjes om de orgaanwerking te stimuleren.

De dorn- en breussmethode is een techniek waarbij ik de wervels in de nek of rug terug op de plaats zet, zonder hard te trekken of duwen. Hierna volgt een ontspannende massage met olie.

Guasha is een schraaptherapie met edelstenen. Met voornamelijk een platte steen van jade wordt de huid ‘geschraapt’ voor een snelle ontgifting van de diepere huidlagen.