Reflexologie

Dermasegmentale reflexologie

Dermasegmentale reflexologie, ook bekend als dermatologische reflexologie, is een vorm van reflexologie die gericht is op het behandelen van specifieke huidproblemen door middel van reflexzones op de huid. Het is gebaseerd op het idee dat er reflexzones op de huid zijn die overeenkomen met organen, systemen en delen van het lichaam.

Deze vorm van reflexologie richt zich op het behandelen van huidaandoeningen, zoals eczeem, acne, psoriasis, en andere dermatologische problemen, door het stimuleren van specifieke reflexzones op de huid. Dit wordt vaak gedaan door middel van massage, druktechnieken en stimulatie van deze zones om de doorbloeding te verbeteren, het lymfestelsel te activeren en het zelfherstellend vermogen van de huid te stimuleren.

De gedachte achter dermasegmentale reflexologie is dat het behandelen van deze reflexzones op de huid een positieve invloed kan hebben op de corresponderende organen en systemen in het lichaam, waardoor de algehele gezondheid van de huid verbetert.